Vesti

Svetski dan čistog vazduha

November 3, 2022

Opštinski odbor Evropske zelene partije u Bogatiću obeležio je 3. novembar – Svetski dan čistog vazduha. Tim povodom za sugrađane je kao poklon obezbeđeno 100 zimzelenih sadnica koje na simboličan način ukazuju, između ostalog, i na osnovna programska načela naše stranke i na ono za šta se Zeleni u opštini Bogatić zalažu, a to je, pre svega, čist vazduh, zdrava hrana i čista pijaća voda. Mi naše sugrađane svakog dana podsećamo da je vazduh osnovni uslov života i istovremeno ih upozoravamo na svakodnevno prekomerno emitovanje štetnih materija u atmosferu iz najrazličitijih izvora. Nedopustivo je da naš glavni grad koji leži na obalama dve reke u nekoliko navrata bude neslavno apostrofiran kao najzagađeniji grad na svetu, pri čemu on nije i najzagađeniji grad u našoj sopstvenoj zemlji.

Evropska zelena partija je Ministarstvu zaštite životne sredine pre dve godine predala svoj predlog mera za smanjenje i sprečavanje čestičnog i hemijskog zagađenja vazduha i još uvek nije dobila komentar iz Ministarstva. Mere se, naravno, ne sprovode.

Evropska zelena partija će se uvek zalagati da naši građani piju zdravu vodu, imaju bezbednu kanalizaciju i svoje opštine i gradove bez divljih deponija. Istrajaćemo u toj političkoj borbi i doći do željenog cilja. Zahvaljujemo se Rasadniku “Saša” koji se nesebično priključio i podržao našu akciju. Nadamo se da će svaka zasađena sadnica osim ukrasa u domaćinstvima naših gradjana biti i “jedna od sto” kao izuzetan filter za mali procenat čistijeg vazduha koji udišemo.

Povezane vesti

Ukoliko želite da nam se pridružite

Prijavnica