Vesti

Prva izborna Skupština Evropske zelene partije

January 31, 2022

U Šapcu je 30. januara 2022. godine održana prva izborna Skupština Evropske zelene partije u čijem radu je učestvovalo 206 delegata. Usvojen je izveštaj o radu predsednika stranke u prethodnom periodu, a zatim je sproveden izbor funkcionera stranke koje Skupština bira na period od četiri godine. Za predsednika Evropske zelene partije izabran je dr Dejan Pavlović iz Šapca, za potpredsednike su izabrani Aleksandar Firaunović iz Bogatića i Aleksandar Antonijević iz Kragujevca, a za predsednika Izvršnog odbora Milovan Đaković iz Rume. Izabrani su i članovi Statutarne komisije Aleksandra Memedović predsednik i članovi Zoran Mihajlov i Aleksandra Đaković. Zatim su usvojene izmene i dopune Statuta Evropske zelene partije i odluka o nazivima resornih saveta. Radom Skupštine su rukovodili predsednik Radnog predsedništva Vladimir Ristić i članovi Mina Mijailović i Biljana Pavlović. Tehnička organizacija skupa je bila u rukama Milice Rakić i njenog tima. Pre početka zasedanja intonirana je himna Republike Srbije i minutom ćutanja odata počast nedavno preminulim članovima Evropske zelene partije Slaviši Stojanoviću, predsedniku Opštinskog odbora Batočina i Ivanu MIlojeviću, potpredsedniku Gradskog odbora Kragujevac.

Predsednik Evropske zelene partije, dr Dejan Pavlović, govorio je o dosadašnjem radu i planovima za naredni period.

“Iskreni nosioci zelenih ideja u Srbiji su Evropsku zelenu partiju podigli ni iz čega. Danas u radu Skupštine Evropske zelene partije učestvuje preko dvesta delegata koji jasno ističu da neće dozvoliti zloupotrebu zelene ideje u svrhe lične i stranačke promocije niti će pred izbore onima koji grade koruptivne odnose sa domaćim i stranim privrednim subjektima, onima koji ne poštuju Ustav i zakone, onima koji ne sprovode strategije i ideje koje donose boljitak celokupnoj zajednici, dati pokriće pred građanima kojima život zavisi od zdrave životne sredine. Ne možemo podržati nestručne, nezainteresovane i korumpirane oprtuniste koji ne umeju i ne žele da realizuju zelene ideje.

Mi podržavamo borbu ZA ZDRAV ŽIVOT I ZDRAVU EKONOMIJU. Prisutni smo na teritoriji cele Srbije jer teme kojima se bavimo i problemi koje treba rešavati da bi smo postigli ova dva vrhovna cilja ne poznaju administrativne granice naših gradova i opština. Za ostvarivanje ovih ciljeva mi kao oružje biramo insitucionalnu borbu i uticaj na izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast kroz učešće na republičkim izborima i osvajanje prava da učestvujemo u radu Narodne skupštine. Ovo ne znači da odustajemo od vanistitucionalne borbe onda kada kao građani nismo u prilici da imamo zaštitu loklanih i državnih institucija i onda kada oni koji sede u tim institucijama zaborave da su oni naši službenici, a ne mi njihovi podanici.

U Šapcu, Bogatiću, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Rumi, Trgovištu, Ljuboviji, Batočini, Beogradu, Nišu, Vranju, Užicu, Kosjeriću, Valjevu, Vladimircima, Koceljevi, Loznici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu, Šidu, Obrenovcu, Boru, Smederevu, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Leskovcu, Rakiti, Niškoj Banji, Beogradu, Loznici teku naše institucionalne aktivnosti pa nas ima i na javnim uvidima, kancelarijama lokalnih institucija, na sednicama lokalnih skupština, u raznim radnim telima koja osmišljavaju ekološke strategije, i u kancelarijama Ministarstava, inspekcija, državnih agencija i zavoda, ali nas ima i na različitim javnim skupovima i protestima na kojima učestvujemo i dajemo podršku naporima da se lokalni problemi reše. Pri tome ne zaboravljamo ni jednu kategoriju stanovništva, podstičemo razvoj obrazovanja, sporta, kulture i duhovnosti i guramo našu ekonomiju ka zdravoj ekonomiji i celokupno stanovništvo ka dobrom zdravlju.”

Povezane vesti

Ukoliko želite da nam se pridružite

Prijavnica